Where Blues Meets Country

On tour

Where blues meets country,
music to make you feel good

Hoewel blues in New Orleans en Chicago is ontstaan en Country in Ierland, zijn beide genres vanuit het hart geschreven als voeding voor de ziel. Zet daarbij singer-/songwriters die ook het ontstaan van een lied kunnen vertellen dan heb je een intiem muziekaal verhaal dat artiesten en bezoekers dichter bij elkaar brengt. Wij nemen u dus mee (met 3 singer/songwriters) op een muzikale wereldreis, niet alleen vanuit Nederland naar New Orleans, maar ook om terug te gaan via Nederland naar Ierland met als eindstation Houston en Nashville. Het is niet alleen een reis door de tijd en over verschillende werelddelen, maar ook een reis van onze emoties. Wij bieden u dus een avond vullende theatershow met een lach en een traan die staat als een huis.

Locatie:
Saturnus
Keizerstraat 58
Scheveningen.

Zaterdag 23 november 2019
20:30 uur ~ 00:30 uur

De DOCP went iedereen een fantastisch evenement

we all have the goal of enjoying this life, because it is over before you know it

Clementine

Clementine heeft een soort stem die je naar binnen trekt als een vriend die met jou een geheim deelt en je tegelijkertijd zachtjes dwingt om te luisteren naar haar teksten. Zij toert al jaren door heel Nederland en Europe en trekt daarbij volle zalen. De muziek die zij brengt is pure Americana met soms een Iers gevoel, soms een Italiaans, maar altijd van een Nashville kwaliteit. Tijdens dit
event wordt ze begeleid door Wyatt Eaterling, die ook haar CD met de titel “Letting Go" heeft geproduceerd.
Foto: Dick van der Veer

 

Wyatt Easterling

Wyatt is een typische folkzanger, maar zijn hart ligt meer bij het schrijven van countrysongs. Hij begon te touren tot en met een optreden als finalist in de prestigieuze Kerrville New Folkwedstrijd. Nu toert hij niet alleen meer door America, maar over de hele wereld. Deze maand door Nederland en zijn wij blij dat hij dit event ondersteund. Zijn laatste CD, “Divining Rod” staat vol mooie
ballades in die style. Tijdens dit event zal hij zichzelf op akoestische gitaar begeleiden, maar ook door Clementine.
Foto Waytt Easterling

 

Bluesnote

BluesNote is een akoestisch blues duo uit Dordrecht, die geformeerd is uit de muzikanten Richard Markesteijn (zang, mondharmonica) en Pieter van Ham (acoustic fingerpickingstyle- en slide gitaar). De stijl betreft van groovy virtuoso alternatieve thumb fingerpicking gitaarwerk ondersteunend met harmonica blaaspartijen en footstamp tot meeslepend melancholiek. Klinkt als: (BluesNote), Big Bill Broonzy, Robert Johnson. Om kort te zijn, gewoon heerlijke en eerlijke Mississippi Delta blues.

 

The Country Wings (acoustic)

The Country Wings heeft een unieke plaats in de Nederlandse Countryscene. De band scoort met hun repertoire hoge ogen, en toert al jaren door Europa. Het repertoire heeft een verscheidenheid aan nummers, van klassiekers tot aan Southern rock en prachtige ballades.

De bezetting van de band is ontstaan uit muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruim hebben verdiend. The Country Wings treden regelmatig op, en zijn te vinden op internationale festivals, clubcircuits en evenementen, met elektrische en akoestische shows. Samen met  nationaal en internationaal award winning leadzangeres Shirley Ann spat het plezier en de muzikaliteit van het podium. Het gaat allemaal om de gezamenlijke liefde voor Countrymuziek en het creëren van iets dat uit het hart komt. The Country Wings zijn muzikanten die de kracht van saamhorigheid hebben ontdekt en hebben een eigen sound gecreëerd welke uniek is in Nederland. Over creeren gesproken. Shirley Ann schrijft ook eigen nummers. Het mooie is, dat alle bandleden hun steentje bijdragen om ieder nieuw lied een eigen heart and soul gevoel mee te geven. Hierdoor krijg je de perfecte match tussen het muzikale country verleden en heden.
Deze band moet je beleven en voelen!