Over ons

Mijn naam is Paul Frank.

Als internationaal chauffeur werd ik in de jaren ’70, 2 keer gevraagd mee te werken aan het radioprogramma “Vara Truck” tussen 05.00 en 07.00 s’morgens. Hier werd veel internationale en nationale countrymuziek gedraaid en raakte ik verknocht aan deze muziek.

Met collega’s werden verschillende evenementen bezocht, waaronder een theater optreden van Martin B en Cool Breeze, maar ook het Floralia country festival in Oosterhout. Dit werd ons vaste jaarlijkse uitje puur door het gevoel wat je daar had. Een soort van “Heart and Soul” and “a way of life”. Je vond hier altijd een bepaalde gemoedelijkheid onder het publiek, vele stands met een diversiteit aan producten en lekkere spareribs.

Er is echter ergens een kentering in de scene ontstaan en zijn vele  mooie evenementen verdwenen met die sfeer van “Floralia” uit de jaren ‘70/’80.

De Stichting DCOP stelt zich nu tot doel, middels enkele evenementen per jaar, de Nederlandse countryartiesten  verder te promoten, maar zal daarnaast ook haar best doen het “Floraliagevoel” tijdens deze evenementen terug te brengen.

Deze evenementen zullen altijd op de 1ste  zondag van de maand plaats vinden tussen 16.00 en 21.00. Er zal ook een countrystyle buffet zijn, en er zullen 4 acts optreden. Elk spelen deze acts 2 sets.

Tijdens deze evenementen geven wij iedere artiest een podium. Of je nu bluegrass speelt of New Country, wij gaan geen genre voorbij. Wel zullen wij zorg dragen tijdens deze evenementen, dat er een juiste flow zit tussen de verschillende acts.

Het kan dus zijn dat de middag begint met ballades in de style van Waylon Jennings en Dolly Parton, en het evenement kan eindigen met rock en pop nummers in de style van Big Rich en Gretchen Wilson.

Dus wil je als act staan op een evenement van DOCP, meld je aan via het e-mailadres of het contactformulier.

Uiteindelijk hoopt de DOCP met haar evenement de Nederlandse acts, die veelal in het buitenland meer optredens hebben dan in ons eigen land, een steuntje te kunnen bieden. Tevens hoopt het DOCP dat onze Nationale zenders, door deze evenementen, wat meer van onze artiesten laten horen.

In deze website vind je verder een ticketshop, alle evenementen,het lopende evenement,  fotoboeken en video’s per evenement, links naar website van de acts, contact formulier en gegevens. Ook vind je een button om te doneren. Want ondanks dat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk, blijft het feit nu eenmaal dat niet alle evenementen kostendekkend zullen zijn. Uw donatie is daarom zeer welkom.

Met vriendelijke groet

Wens ik u veel plezier op de website en hoop ik u welkom te mogen heten op 1 van mijn evenementen.

St. DOCP

Paul frank